Sivut

torstai 2. kesäkuuta 2016

Kärryprojekti


Toukokuun alussa ostin käyttökuntoisena minulle myydyt koppakärryt. No, osottautuikin ettei niillä ajettaisi hetkeäkään. Pyörän vanne oli ruostunut puhki, pinnatkin jo irtoilivat... Penkki oli läpeensä laho eikä tukiraudoissakaan kehumista ollut. Kunnon projektikärryt tuli siis ostettua, kiitos myyjälle. Onnea on vanhemmat, jotka mahdollistivat rempan suhteellisin pienin kustannuksin! Kiitos!


Aloitin väsäämällä kokonaan uuden penkin. Vaneri sahattiin, hiottiin ja monesti maalattiin. Etolasta löytyi vaahtomuovia (mitoin 10x39x89cm). Eurokankaasta ostettiin metrin pituinen pala keinonahkaa. Pressu säilytystä varten penkkiä suojaamaan löytyi kotoa.

Uusi vanne tilattiin Hevarilta, samalla otin muutaman ylimääräisen pinnan ihan varmuuden vuoksi. Iskä onneksi hoiti vanteen vaihdon, oli sen verran hankalan näköinen homma...

Minä hioin ruosteiset tukiraudat, maalasin ruosteenestomaalilla sekä lopuksi mustalla maalilla päälle. Kuurasin koppaa monet kerrat, sen verran karmean kasvillisuuden peitossa sekin oli. 

 Oli kyllä sellanen työmaa saada kärryt kiinni, naisvoimalla kuitenki meni! Uutta penkkiä lähdin heti väsäämään, ensin vaneri oikeankokoiseksi ja reunat hioin. Vanerin maalailin kyllästimellä ? kahdesti. Naruviritelmiä sain availla meisseleiden kanssa, kieltämättä napakasti solmittu!

 Kärryjä sain kyllä pesuoperaation aikana heitellä katolleen ja kyljelleen... Tuollaisella hiomalaitteella tuli kidutettua omia ranteita ihan kiitettävästi! Kolmannessa kuvassa penkinjämät, kuka noissa pystyisi istumaan? Hiomisen jälkeen maalasin hiotut kohdat ruosteenestomaalilla. 

 Päälle mustaa maalia, nyt on hienon kirjavat kärryt! Penkin valmistusta: keinonahka ommeltiin kulmista ja sitten nidottiin vaneriin kiinni. Toimii!

 Hevarin paketista löytyi upouusi vanne, jes! Pinnojen vaihtoa... Näkyy hyvin kuinka ruostunut tuo vanha vanne oikeasti oli. Itse kärryt keikkumassa ilman pyörää

Pinnojen kiristelyä, kunnon testaa ranteidesi kestävyys -haaste... Lopputulos: aika pähee uusittu rengas! Säilytän kärryjä tuollaiseen pressuun käärittynä, just in case sillä en halua penkin imaisevan sadevesiä!


Väliaikais-valmiit niistä tuli! Hinku ajamaan oli niin kova, etten hennonut odotella enää kauempaa. Joskus myöhemmin suoritetaan perinpohjainen kunnostus: irrotetaan kaikki osat, kaikki vanha maali ja ruoste pois, uudet maalit pintaan. Toiseen renkaaseenkin joutuu luultavasti joskus vanteen vaihtamaan, mutta ajaa asiansa ainakin toistaiseksi. Hienot nämä eivät nyt ole, mutta ehkä sitten joskus. ;)

Lopputuloskuvia oli hyvä ottaa vasta maaston jälkeen, pyörät ihan hiekassa...
Värit ja tausta myös parhaimmillaan


Ennen kuin löydetään omat valjaat ostettavaksi, saatiin tallinomistajalta valjaat lainaan. Suurkiitos tästä! Lobe oli mahtava ajaa, tästä niin tulee meidän uusi harrastus!


Hintaa projekteineen päivineen kärryille tuli reilu 240 euroa.

Ennen - jälkeen

8 kommenttia:

 1. Miksi sitten ostit niin huonokuntoiset kärryt? Vai ostitko ns sian säkissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyjä(t) valehteli kärryjen kunnon enkä sitten niitä hakiessa tajunnut sen tarkemmin tutkiskella, vasta kotona... Myös oma moka kun noin tyhmästi toimin, mutta ainakin opin ettei jatkossa tule tehtyä noin! :/

   Poista
 2. Hienot kärryistä tuli! Itseä myös houkuttelee omat kärryt, ja aikomus olisi jotkut halvat kunnostettavat kesän aikana metsästää. On ne omat kuitenkin aina omat, varsinkin kun meillekin ajamisesta tulee iso osa Fantin liikutusta!

  Hyviä ajolenkkejä teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oma on aina oma. Sama meillä valjaiden kanssa: vaikka on huippua että saadaan lainata, haluan mahd.äkkiä omat. Toivottavasti teillekin löytyy kärryt! :)

   Poista
 3. Hyvin oot saanu kunnostettua nuo kärryt :) On kyllä ihan eri näköiset kun aluksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä tulee kyllä hienot kun saa sitten joskus mustan maalin pintaan ja kaikkea mahollista :)

   Poista
 4. Osta rintaremmi pitkillä liinoilla. On palljo parempi koppiksilla ajoon ;)

  VastaaPoista