Sivut

torstai 31. joulukuuta 2015

Katsaus vuoteen 2015


TAMMIKUU
Tammikuussa Lobe oli todella jumissa, mutta onneksi ekan O.T.E.-hieronnan jälkeen tilanne helpotti! Meidän satula todettiin epäsopivaksi, joten se lähti topattavaksi ja oltiin melkein koko kuukausi satulattomia. Kokeiltiin LG-kuolaimettomia vähän vaihtelevin tuloksin. Liikutus vaihteli maastakäsittelystä juoksutukseen ja maastohumputteluihin, hyvä kun uskalsin ilman satulaa ravata. Lobesta kirjoitettiin perätön ylläpitoilmoitus nettiin. Avasin vihdoin Loben omistajuushistoriaa teillekin. Tammikuussa aloitettiin myös laihdutuskuuri, mutta heinämäärän laskeminen vain muutti rouvan kärttyisäksi hirviöksi...
HELMIKUU
Helmikuussa päästiin kunnolla hankitreenaamaan! Liikutuspuoli oli monipuolinen: maastakäsittelyä, lastausharjoituksia, maastoilua käsihevosen kanssa ja ilman, gramaanien testailua kentällä, hiihtoratsastusta... Päästiin vihdoin satulan ja pohjien salliessa reenailemaan vanhoja valmennusjuttuja. Oudot, ohimenevät vaivat kummittelivat tuoreen hevosenomistajan pienessä mielessä. Lobe myös osasi olla edukseen kavereideni ratsuna, tippumisia helmikuun aikana tuli kolme! Rouva pääsi vihdoin Sukupostiin!
 

 
 
MAALISKUU
Maaliskuussa edistyttiin laukan kanssa, ja nousukausi vain jatkui opettavaisen valmennuksen turvin. Maastoiltiin paljon ja nautittiin saapuvasta keväästä. Kuvattiin, maastakäsiteltiin ja leikittiin paljon!
HUHTIKUU
Huhtikuussa jatkettiin laihdutuskuuria, joka tammikuussa "aloitettiin". Ruokinta laitettiin uuteen uskoon, ja otin asioista selvää. Lobe söi puhdistus- sekä mineraalikuurin, jotta kummalliset hikoilut ja karvanlähdöt saataisiin kuriin. Huhtikuussa nautittiin niin räntäkuuroista kuin oikeasta keväästä! Harjoiteltiin itsenäisesti valkkajuttuja kentällä, sekä maastoiltiin tapamme mukaan reilusti. Oona pääsi pitkästä aikaa irtohyppäämään. Tyttöset pääsivät rallittelemaan laitumellePääsiäisenä matkustettiin Italiaan pikkulomalle!
TOUKOKUU
Toukokuussa hieronnan jälkeen alkoi pitkä satulattomuuden aikakausi, ja liikunnat saneltiin pitkälti sen mukaan. Opin kuitenkin laukkaamaan ilman satulaa, ja kehitys jatkui pikkuhiljaa.  Lantanäytteen mukaan madotukselle ei ollut tarvetta, ja verikokeet näyttivät kaikki hyvältä, pieni helpotuksen huokaisu! Kylmästä keväästä huolimatta käytiin kahlailemassa. Loben liikuttaja alkoi taas käymään satunnaisesti. Maastoiltiin naapuritallille moikkaamaan vanhaa tallikaveria! Päästiin aloittamaan kesäloma prinsessakuvauksineen jo toukokuun puolella. Taure pääsi kivuistaan ja siirtyi taivaslaitumille kuun lopussa.
KESÄKUU
Kesäkuu alkoi ihanalla yllätyksellä, kun vihdoin ja viimein Trini-lämppäri varsoi komean oripojan. Kamppailtiin epämääräisen kesäihottuman kanssa, onneksi hyvin tuloksin. Satulanmetsästykset jatkuivat koko kuukauden, ja Lobe sai liikkua niin kentällä kuin maastossa aika reippaasti! Tammat pääsivät pesulle sekä uimaan, laidunkauden aloitusta unohtamatta. Lyhyellä varoitusajalla hoidettiin raspaus alta pois, kun Lobe antoi ymmärtää suunsa olevan pipi... Kuun lopuksi rouva heitti kenkänsä ja ontui rajusti. 
HEINÄKUU
Heinäkuun ajan blogi oli hyvin hiljainen, sillä olin kielimatkalla Englannissa kolmen viikon ajan! Pääsin myös vierailemaan Pariisissa, ihan mahtava reissu kaiken kaikkiaan. Loben liikunnasta huolehtivat siskoni Mirka sekä liikuttaja, pääasiassa satulatta maastoilua. Yksi tippuminenkin tuli! Palattuani Suomeen jatkettiin satularumbaa. Tallinnassakin tuli käytyä loppukuusta!
ELOKUU
Elokuuhun mahtui vaikka ja mitään! Syötin Lobelle kalliin nivelkuurin, jatkettiin maastakäsittelyn parissa, hieroja vieraili taas, maastoiltiin... Kymmenen vuoden tauon jälkeen Lobe veti kärryjä vanhan tekijän elkein! Koko kesä helteineen pakkautui elokuulle, joten nautittiin uittamisesta ja mökkeiltiin. Kuun lopussa Oona sairastui kaviokuumeeseen, ja huoli pikkuisesta oli suuri.

 
 

SYYSKUU
Syyskuussa laidunkausi loppui lyhyeen kaviokuumeen takia, ponin sairasloma jatkui pitkään. Loben liikutukset jatkuivat satulatta, kunnes vihdoin saatiin asiaan muutos satula-auton ansiosta! Vaikka uusi satula jättikin loven kukkaroon, oli se sen arvoista. Kaverini onnistui tippumaan Lobelta. Valmentauduttiin ja edistyttiin entisestään. Syyskuun puolivälissä olimme menossa mätsäreihin, mutta yli kolmituntinen lastaus ei tuottanut tulosta: päinvastoin, saatiin uusi lastausongelma.
LOKAKUU
Lokakuussa Loben ratsastettavuus pysyi hyvänä, kehitystä oli ihana seurata. Kävimme 25 kilometrin maastolenkillä ja nautimme hyvistä keleistä! Lobe sai parhaan kaverinsa takaisin. Klinikkakäynti jäi välistä Loben kanssa lastausongelmien takia - taas, lähdimme matkaan vain Oonan kanssa... Valmentaja ratsasti Lobella kuun lopussa.
MARRASKUU
Marraskuussa nautittiin ensilumesta ja hokkiajoista... Lobe liikkui normaalia kevyemmin omien epäpuhtaus-epäilyjen ja koulukiireiden takia. Oonan liikutus päästiin aloittamaan, poni oli ihanan energinen. Kerroin teille Loben tarinan kokonaisuudessaan. Loppukuusta muutettiin uudelle tallille, hevosrekkaan lastaus onnistui vartissa! 
JOULUKUU
Joulukuussa Lobe heitti kenkänsä tarhan mudan syövereihin ja ontui taas... Rokotus ja madotus saatiin hoidettua, uudelle tallille kotiutuminen sujui mutkattomasti. Talleilu ja bloggaus olivat harmittavan harvassa koulukiireiden vuoksi. Vaikka jouluksi ei saatu lunta, joulukuvia otettiin tapamme mukaan. Oona pääsi liikkumaan kunnolla myös ratsastajan kanssa! Joulumaasto heitettiin 14 ratsukon voimin. Loppukuu mentiin edelleen lumettomana ja pakkasten koppuroittamilla pohjilla...
 
 
Kokonaisuudessaan vuosi oli mahtava, vaikka sairastumisilta ja huolilta ei säilytty. Koin mahtavia hetkiä, kasvoin ihmisenä ja rakkaus Lobea kohtaan vain kasvoi. Kehityttiin ratsukkona huimasti vuoden aikana, vaikka pitkät satulattomuudet eivät asiaa auttaneet. Tallinvaihto oli huippuhyvä ratkaisu kaikkien kannalta, ensi vuotta odotellessa! ♥

2 kommenttia: